Deltaweekend 2016

Aanvaren vanuit Den Oever samen met EJ en Reina, we doen het rustig aan en varen de staande mast route via Haarlem. Dinsdag 28 juni liggen we in Bruinisse in de visserij haven.

IMG_5679
Een deel van de staande mast route

Donderdag 30 juni varen we de aanbrengwedstrijd vanuit Bruinisse. De wedstrijdbemanning aangevuld met de Belgen Tom en Angelo. We doen goede zaken, vooral over de platen, helaas finshen we aan de verkeerde zijde van de finishlijn. Dus krijgen we een DNF… Anders waren we met onze tijd 2de na de Silveren Maen geworden. Niet goed in de notice of race gekeken. Dom, dom, dom.

Vrijdag dag 1, de eerste formele wedstrijddag. Ik kan me er nu niet veel meer van herinneren anders dan dat we als 2de eindigen. Een natte dag meen ik met te herinneren.

Zaterdag dag 2, een heel zware dag met veel wind en water. We varen 42 mijl en samen met Silveren Maen en de Swarte Paerel zijn we de enige drie schepen die de wedstrijd uitvaren. Alle andere schepen geven eerder op. Ook wij worden onder applaus door de overige schepen binnen gehaald!

Op Zondag varen we de laatste dag van het Deltaweekend en neemt het wedstrijdcomité zich voor een korte baan te varen. Dat wordt uiteindelijk een baantje van 28 mijl. Die, zoals later blijkt, ook nog eens ergens in het midden ingekort is. Samen met 5 andere schepen hebben wij dat inkorten gemist en varen dus de hele baan uit.  Omdat wij, als gevolg daarvan, heel laat binnenkomen valt onze prijsuitreiking in het water en loopt het hele evenement voor ons met een sisser af. Jammer, gemiste kans.

Overall behalen we de 2de plaats achter de Silveren Maen van Nico. We moeten toch maar eens iets gaan bedenken om Nico  achter ons te laten. Tom Poes verzin een list!

Maandag en dinsdag gebruik ik om op te ruimen, en vanaf woensdag liggen we met Robbe, EJ en Reina in de museum haven in Zierikzee.

IMG_5711
Robbe in de Museumhaven Zeeland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *